Η απάντηση του σωματείου μας στην συκοφαντική επίθεση από τον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά.


Συνάδελφοι/ες οι καλοπροαίρετες προτάσεις μας που έκανε το σωματείο μας πάνω σε θέματα εκπαίδευσης των ναυτικών τάραξαν στάσιμα νερά με αποτέλεσμα να δεχτούμε συκοφαντική δυσφήμηση από τον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά. Αυτό μας πεισμώνει και μας ενώνει περισσότερο. Όσο πιο πολλοί τόσο πιο δυνατοί.

ΘΕΜΑ: Εκπαίδευση Ναυτικών
ΣΧΕΤ : α) Επιστολή Σωματείου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας κ΄ Ιονίων Νήσων «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Αριθμ.Πρωτ.103/1-10-2018
β) Επιστολή Π.Ν.Ο Αριθ.Πρωτ.7854/24-10-2018

Με αφορμή την επιστολή που στείλατε στις 24-10-2018 (σχετικό β ) στον κ. Υπουργό Υ.ΝΑ.Ν.Π και με την οποία δηλώνετε ότι επιδιώκετε να εμπεδωθεί η αλήθεια και να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις , παρανοήσεις και παρερμηνείες στο μέλλον,θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε διότι:
Κατά πρώτον έχετε βάλει τα ¨ λαγωνικά ¨ σας να παρακολουθούν τις κινήσεις και τα γραφόμενα του Σωματείου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας κ΄ Ιονίων Νήσων, έτσι ενημερώνεστε και εσείς για τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά στα πλοία από πρώτο χέρι καθόσον οι γραφειοκρατικού τύπου ¨ υποχρεώσεις ¨ ,σας έχουν καθηλώσει στο γραφείο χρόνια τώρα.
Και κατά δεύτερον επειδή δεν αρνείσθε ό,τι έχουμε γράψει για τον τόπο διεξαγωγής των εξετάσεων καθώς και τις υπόλοιπες έξι (6) προτάσεις μας που προφανώς υιοθετείτε.
Κύριε Γενικέ Γραμματέα της Π.Ν.Ο
Το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας κ΄ Ιονίων Νήσων διεξήγαγε νόμιμες και διαφανείς αρχαιρεσίες οι οποίες δεν προσβλήθηκαν από κανέναν ούτε μέσα στα χρονικά όρια που καθορίζει η Νομοθεσία ούτε μετέπειτα από αυτά. Όταν όμως διαπιστώσατε την Δυναμική μας, αρχίσατε να πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα. Δυστυχώς για εσάς δεν λερωθήκαμε.
Γιατί κ. Γενικέ Γραμματέα της Π.Ν.Ο όταν σας αποστείλαμε στις 31-7-2017 αίτηση ένταξής μας στην Π.Ν.Ο, δεν παραλάβατε τον φάκελο ; Γιατί εμφανίσατε εκ των υστέρων ως ημερομηνία σύγκλησης του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ν.Ο δύο (2) ημέρες πριν από την παραλαβή ( με Δικαστικό επιμελητή πλέον ) από εσάς της νέας αίτησης μας για ένταξη , χωρίς να προϋπάρχει ανακοίνωση για αυτήν με τυχόν θέματα ημερήσιας διάταξης και χωρίς να ανακοινωθεί κάποιο πρακτικό ; Τυχαίο ;
Γιατί κ. Γενικέ αρκετά μέλη μας διώχθηκαν και έχασαν τις δουλειές τους όταν σας καταθέσαμε το Μητρώο μας, όπως προβλέπει το καταστατικό της Π.Ν.Ο ; Μήπως σκόπιμα το προβλέπει για να γνωρίζετε ποιος ξεφεύγει από την εποπτεία σας ;
Ποιος είναι ο πιο αρμόδιος να προτείνει απόψεις που θα βελτιώσουν το επίπεδο γνώσεων των Ναυτικών , από τον ίδιο τον Ναυτικό που βιώνει καθημερινά μέσα στα πλοία ;
Η δικαιολογία που προβάλλετε όσον αφορά την διεξαγωγή των εξετάσεων σε αίθουσες του Μεγάρου της Π.Ν.Ο, είναι τουλάχιστον άστοχη και νομίζουμε υποτιμητική για τις Υπηρεσίες του Υπουργείου , το οποίο εσείς παρουσιάζετε σαν ¨επαίτη ¨και ανίκανο να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του , διασφαλίζοντας ΠΛΗΡΗ διαφάνεια.
Κύριε Γενικέ Γραμματέα της Π.Ν.Ο
Όταν αναλαμβάνετε να ενημερώσετε κάποιον πρέπει να λέτε αλήθειες και για να το κάνετε αυτό πρέπει να έχετε σωστή ενημέρωση και όχι ενημέρωση λάσπης.
Όσον αφορά την προσφυγή μας στην Δικαιοσύνη για την ένταξή μας στην Π.Ν.Ο , εσείς μας οδηγήσατε, καθόσον σκόπιμα καθυστερείτε την σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ, ώστε να εξετασθεί το αίτημα μας. Στο καταστατικό σας δεν προβλέπεται χρόνος τακτικής σύγκλησής του, άρα συγκαλείται όποτε υπάρχει κάποιο θέμα της αρμοδιότητας του.
Γιατί μετά από ένα (1) χρόνο και πλέον που έχετε στα χέρια σας την αίτηση μας δεν έχει συγκληθεί ;
Έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη ως Θεματοφύλακα για την εφαρμογή των Νόμων.
Πότε κ. Γενικέ Γραμματέα της ΠΝΟ προκαλέσαμε διάσπαση στην κοινή γραμμή και στους αγώνες των Ναυτικών ;
Εμείς , με τις αναφορές και τις καταγγελίες μας για μη εφαρμογή των ωρών ανάπαυσης, για ωράρια εργασίας 16-18 ωρών, για μη καταβολή δεδουλευμένων σύμφωνα με τις ΣΣΕ , για άμεση υπογραφή ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και όχι μόνο στην Ακτοπλοΐα και στα Μεσογειακά-Τουριστικά γεγονός που παρουσιάσατε ως μεγάλη επιτυχία στην απεργία του Σεπτέμβρη 2018;
Ή Εσείς όταν αναστέλλετε την απεργία στο πιο κρίσιμο σημείο για την επιτυχία του σκοπού της ; Γιατί δεν πραγματοποιείτε απεργία σε περιόδους αιχμής που θα πιεσθούν αυτοί που μπορούν να ικανοποιήσουν τα ΔΙΚΑΙΑ αιτήματά μας ;
Οι ΣΣΕ υπογράφονται στην αρχή κάθε έτους και όχι στο τέλος του. Τη ΣΣΕ ποντοπόρων γιατί έχετε να την ανανεώσετε από το 2010; Πότε θα υπογράψετε ΣΣΕ Πορθμείων 2018; Μήπως το 2019;
Πότε στείλατε στην Δικαιοσύνη περίπτωση ασυνεπούς στις υποχρεώσεις του , Πλοιοκτήτη ; Εμείς το κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όταν διαπιστώνουμε παραβάσεις. Με παρεμβάσεις μας το περασμένο καλοκαίρι μόνο από την 3η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ
εντοπίστηκαν 208 παραβάσεις και δρομολογήθηκαν διαδικασίες .
Το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας κ΄ Ιονίων Νήσων ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για τα δικαιώματα των Ναυτικών , τις εργασιακές συνθήκες και όχι για τις καρέκλες , τα γυμναστήρια και τα καφενεία (ο νοών νοείτο).
Κύριε Γενικέ Γραμματέα της ΠΝΟ
Κοιτάξτε πρώτα να είσθε εσείς διαφανής. Δημοσιοποιείστε τα οικονομικά της ΠΝΟ δίνοντας το καλό παράδειγμα σε εμάς . Δημοσιοποιείστε τι προβλήματα του Κλάδου , παρουσιάσατε στο 44ο Συνέδριο της ITF στην Σιγκαπούρη. Ενημερώστε τον Ναυτικό κόσμο τι πετύχατε πέρα από μία καλή και πληρωμένη από τους Ναυτικούς εκδρομή.
Κύριε Γενικέ Γραμματέα της ΠΝΟ
Γνωρίζετε λόγω της εμπειρίας ζωής που απορρέει από την ηλικία σας ότι όταν συκοφαντείς και διαβάλλεις κάποιον , τόσο περισσότερο τον πεισμώνεις να συνεχίσει.
ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
Δύο πράγματα πρέπει να συμβαίνουν ή αντιλαμβανόμαστε ότι συμβαίνουν.
Πρώτον ότι λόγω του προχωρημένου της ηλικίας σας δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τα προβλήματα γύρω σας και αν συμβαίνει αυτό έχετε την αμέριστη κατανόησή μας και δεύτερον ότι εκπροσωπείτε και αντιπροσωπεύετε καταστάσεις που δεν συνάδουν με την θέση του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας.
Ο όρος ¨ Ναυτικός ¨ είναι ένας και αδιαίρετος και δεν σας επιτρέπουμε και δεν θα σας επιτρέψουμε να αντιμετωπίζετε Ναυτικούς δύο ταχυτήτων επειδή ανήκουν σε ένα ξεκάθαρο και συνδικαλιστικό χώρο που δεν κάνει τα ¨χατίρια ¨ σας. Γιατί αν σας επιτρέπει και λίγο η αντίληψη σας είμαστε ένα πολυμελές Σωματείο και όχι ένα σωματείο σφραγίδας για να το παίζετε στα δάχτυλα σας , όπως έχετε μάθει.
Καληνύχτα σας ¨κ. Γενικέ ¨ και θα επανέλθουμε.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.