Το Σωματείο μας έχει ως Αρχή να αφουγκράζεται τα προβλήματα των μελών του αλλά και οποιουδήποτε Ναυτικού, να ενεργεί καίρια και άμεσα προς τους κατάλληλους αποδέκτες, χωρίς φανφάρες και λεονταρισμούς. Η επιστολή/καταγγελία που στείλαμε για την καταπάτηση των μέγιστων ωρών εργασίας χωρίς την προβλεπόμενη ανάπαυση 10 ωρών εντός ενός 24ώρου στην γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος-Κεφαλονιά που στείλαμε στις 04-03-2019 και σας κοινοποιήσαμε στην ιστοσελίδα μας “ξύπνησε” από τον εσκεμμένο λήθαργο τους “προστάτες” των Ναυτικών και έριξαν πάλι λάσπη στον ανεμιστήρα, γιατί μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν πολύ καλά.

Αυτό μας δίνει κουράγιο και δύναμη διαβεβαιώνοντας τον κάθε ενδιαφερόμενο ότι το
Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας κ΄ Ιονίων Νήσων « Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» θα συνεχίσει τον αγώνα του, γιατί έτσι ξεσκεπάζεται η δήθεν προστασία που παρέχεται από την ΠΝΟ, αναδεικνύοντας χρόνια προβλήματα για τα οποία οι “προστάτες” μας κλείνουν μάτια και αυτιά.


ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ τον οποιονδήποτε έχει στην κατοχή του στοιχεία για καταπάτηση Νομοθεσίας επί δίκαιων των Ναυτικών για οποιαδήποτε γραμμή/κατηγορία πλοίων, να τα προσκομίσει στις κατά τόπους Εισαγγελίες ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και όχι να συκοφαντεί Συναδέλφους.

Εκτός και αν η σιωπή όλων των Ναυτικών είναι αυτό που επιδιώκουν ώστε να παίζουν το “παιχνίδι” όπως θέλουν. Το Σωματείο μας όποτε εντόπισε πράξεις ενάντια στα κεκτημένα των Ναυτικών, τις καταδίκασε και σε αρκετές περιπτώσεις τις παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη (όπως στην περίπτωση εκμετάλλευσης υπογραφών εν αγνοία Ναυτικών στο Ρίο-Αντίρριο για αποποίηση επιδομάτων, ωρών διακοπής και 24ωρης ανάπαυσης όταν στην Διοίκηση του Σωματείου μας ήταν πρόεδρος μαριονέτα των “προστατών”.

Για ενημέρωση σας γνωρίζουμε ότι οι καταγγελίες που κάνει το Σωματείο μας, εν γνώσει ότι η άσκοπη ενεργοποίηση Υπηρεσιών του Κράτους τιμωρείται, ελέγχονται πολλάκις πριν σταλούν.

Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ του Σωματείου μας επιβεβαιώνεται από την ΑΜΕΣΗ αντίδραση των Υπηρεσιών του Υπουργείου, Λιμεναρχείων και ΠΕΔΙΛΣ καθώς και από την έγγραφη ενημέρωση μας, από αυτές, για τα θετικά αποτελέσματα των καταγγελλομένωνων.

Βέβαια αυτό δεν αρέσει στους Πλοιοκτήτες και στα”τσιράκια” τους, οι οποίοι θα θεωρούσαν ως καλύτερο εργάτη αυτόν που θα τους πληρώνει για να εργαστεί αντί να τον πληρώνουν.

Πάγια Αρχή του Σωματείου μας είναι και η διατήρηση των θέσεων εργασίας που υπάρχουν και η δημιουργία νέων αν αυτό είναι δυνατόν. Αυτό πολλές φορές επιβάλλει κινήσεις ευελιξίας μέσα σε νόμιμα πλαίσια όπως η πληρωμή του ρεπό αντί της χορήγησής του, για μικρό χρονικό διάστημα εργασίας ένεκα μικρού αριθμού εργαζομένων πλοίων και όχι αδιαλλαξία που παρέχει η ασφάλεια της καρέκλας που πληρώνουν οι ίδιοι οι Ναυτικοί, όπως συνέβη με το Εργοστάσιο ελαστικών της PIRELLI στην Πάτρα με αποτέλεσμα να χάσουν την εργασία τους 300 άτομα.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ τους “προστάτες” να μας γνωρίσουν:

α. Γιατί απέκλεισαν από την ευνοϊκή και σωστή ρύθμιση της ΣΣΕ Πορθμείων 2018 στα άρθρα 6 παραγρ.4 και 24 παραγρ. 2 τις άλλες πορθμειακές γραμμές της Χώρας στερώντας από τους εργαζόμενους Ναυτικούς την ωφέλεια που απορρέει από αυτήν;

β. Γιατί δεν έχει αντιδράσει για τα νέα δρομολόγια που ενέκρινε το ΣΑΣ στην γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος-Κεφαλονιά πριν την έγγραφη καταγγελία μας; Εμείς επιμένουμε ότι μόνη ΣΩΣΤΗ και προς όφελος ΟΛΩΝ λύση είναι το διπλό πλήρωμα. Το Υπουργείο αυτό πρέπει να στηρίξει και να το υλοποιήσει νομικά.

Το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας κ΄ Ιονίων Νήσων « Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΚΟΥΕΙ και θα ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας Ναυτικός.

Πιστεύοντας ότι η ισχύς εν τη ενώσει ΚΑΛΟΥΜΑΙ κάθε Ναυτικό να μας γνωρίσει χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την λάσπη που εκτοξεύεται από άτομα που μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν.

                                  Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.