Την Τετάρτη 27/02/2019, κλιμάκιο του Σωματείου μας πραγματοποίησε αιφνίδια επίσκεψη στα πλοία που εργάζονται στην γραμμή Κυλλήνη -Ζάκυνθο – Κεφαλονιά, για να αφουγκραστεί τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν τα πληρώματα τους. Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα της 18ωρης εργασίας χωρίς ώρα διακοπής και χωρίς την 10ωρη ανάπαυση που προβλέπονται από τα σχετικά (α) και (β) και το οποίο είχαμε αναδείξει με πολλαπλές καταγγελίες μας και έγγραφα προς το Υ.ΝΑ.Ν.Π, είχε διερευνηθεί και επιβεβαιωθεί από το Λιμεναρχείο Κατακόλου και έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, συνεχίζει να υφίσταται.

Οι τυμπανοκρουσίες της Π.Ν.Ο (Π.Ε.Ν.Ε.Ν) ότι η αύξηση του προσωπικού καταστρώματος με 2-3 άτομα θα λύσει το πρόβλημα και οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου(μέσω του Γ.Γ. κ .Τεμπονέρα) για νομοθετικές τροποποιήσεις, απεδείχθησαν πυροτεχνήματα για να θολώσουν τα νερά και να περάσει η καλοκαιρινή περίοδος(2018) χωρίς προβλήματα κοιτάζοντας ΜΟΝΟ το συμφέρον των Πλοιοκτητών και αδιαφορώντας, εκ του αποτελέσματος, για τα δίκαια και την ζωή των Ναυτεργατών.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ενέκρινε και πάλι δρομολόγια για τα οποία απαιτείται 18 ώρες συνεχούς εργασίας, μέσα σε ένα 24ωρο, χωρίς να λάβει υπόψη του τις προειδοποιητικές φωνές μας(Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδος κ ΄Ιονίων Νήσων Αριθμ. Πρωτ.90/25-06-2018), για έλεγχο η (διαζ) υποχρέωση ύπαρξης διπλού πληρώματος.
Η ύπαρξη δύο(2) Πλοιάρχων δεν επιλύει το πρόβλημα όλου του προσωπικού.

1.Η κατανομή ωρών ανάπαυσης στο προσωπικό κατά την διάρκεια εργασίας δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα καθόσον απαιτείται η παρουσία όλου του πληρώματος για τις διαδικασίες κατάπλου, εκφόρτωσης, φόρτωσης, καθαρισμού χώρων επιβατών, απόπλου, εκτέλεσης βάρδιας, επόπτευση επιβατών στα καταστρώματα, εξυπηρέτηση επιβατών στους χώρους ενδιαίτησης.

2. Κατόπιν των ανωτέρω ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ και πάλι την μη εφαρμογή του σχετ (α) που αφορά την καταπάτηση των ωρών ανάπαυσης με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος (οποιασδήποτε μορφής), λόγω κόπωσης και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε να εφαρμοστεί η προβλεπόμενη Νομοθεσία σε ένα ευνομούμενο Κράτος.

3. Παρακαλούμε τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης όπως ενσκήψει στο πρόβλημα το οποίο σημειωτέον δεν το έχουμε διαπιστώσει ΜΟΝΟ στην εν λόγω γραμμή αλλά και στην Ακτοπλοΐα,
να ερευνήσει, με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου του και να τιμωρηθούν οι τυχών υπεύθυνοι.

Η φωνή μας για άλλη μία φορά θέλει να προειδοποιήσει για διόρθωση και πρόληψη ενόψει της
επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου, ώστε να μην θρηνήσουμε από τυχόν ατυχήματα, τα οποία απευχόμαστε.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.