ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ/ΣΕΣ

Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ του Σωματείου μας απεφάσισε συμμετοχή στην απεργία που κήρυξε η Π.Ν.Ο για την Τετάρτη 03-07-2019 με κύριο αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ στην Ακτοπλοία και την κατάργηση του κατάπτυστου Ν.4150/2013 των μειωμένων οργανικών συνθέσεων. Πρέπει όμως να θέσουμε/επισημάνουμε τα παρακάτω, καθόσον πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιός καροιδεύει ποιόν:

  1. Η Π.Ν.Ο προτείνει ανανέωση ΣΣΕ 2019 με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις , χωρίς να προσδιορίζει ποιό ποσοστό είναι αυτό, γεγονός που επιδεικνύει εμπαιγμό τωμ Ναυτεργατών και διάθεση’ παζαρέματος’
    εις βάρος των.
  2. Η Π.Ν.Ο παραδέχεται εξωντοτικά ωράρια εργασίας. Τι έχει κάνει όμως για την Ακτοπλοία και τις Πορθμειακές γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθο-Κεφαλλονιά , Αργοστόλι-Ληξούρι, Καβάλλα- Θάσος , Αρκίτσα -Αιδηψός , Ερέτρια-Ωρωπός όπου οι Ναυτικοί εργάζονται περισσότερες από 14 ώρες ; Μόνο το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας κ΄ Ιονίων Νήσων με καταγγελίες έστειλε στην δικαιοσύνη υπαίτιους και συνεχίζει να πιέζει για εφαρμογή της κείμενης Νομοθεσίας στην κατανομή ωρών εργασίας και ανάπαυσης.
  3. Γιατί η Π.Ν.Ο δεν ελέγχει την εφαρμογή της υπογραφείσας ΣΣΕ . Μήπως είναι μέρος της συμφωνίας ; Δεδομένου ότι αρκετοί Ναυτικοί δεν πληρώθηκαν αναδρομικά 2018 και αρκετές Εταιρίες δεν εφαρμόζουν ττα μισθολόγια του 2018. Το Σωματείο μας καταγγέλλει συνέχεια περιπτώσεις.
  4. Πώς είναι δυνατόν Ένωση της Π.Ν.Ο η οποία το καλοκαίρι του 2018 στην γραμμή Κυλλήνη – Ζάκυνθο -Κεφαλλονιά συμμετείχε σε » φτιασιδώματα » για την αντιμετώπιση του υπερβολικού ωραρίου εργασίας , να επικρίνει την πλειοψηφία της Π.Ν.Ο για » φτιασιδώματα»; Η κοροιδία των Ναυτικών σε όλο της το μεγαλείο.

ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.